ooleskaa

ooleskaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Polewa czekoladowa ooleski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwa w przygotowaniu polewa czekoladowa.

Polewa czekoladowa ooleski

Składniki:

Polewa czekoladowa ooleski

 

  • 1/2 kostki masła roślinnego
  • 2 łyżki kakao
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka wody

Sposób przygotowania:

Polewa czekoladowa ooleski
Masło roślinne roztapiamy w rondelku na małym ogniu. Następnie dodajemy wodę. Dokładnie mieszamy. Mieszając dodajemy powoli cukier. Gdy cukier rozpuści się dodajemy do niego kakao i wszystko energicznie mieszamy. Polewę używamy jak jest gorąca by zastygła na cieście. Idealnie pasuje również do rożnego rodzaju deserów i owoców.