Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Polędwiczki duszone z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polędwiczki wieprzowe duszone z cebulą a całość otulone masełkowym obłoczkiem są smacznym daniem na obiad .

Polędwiczki duszone z cebulą

Składniki:

Polędwiczki duszone z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki duszone z cebulą
Polędwicę myjemy, kroimy w 2 cm plastry, nakłuwamy solą i pieprząc. Na patelni roztapiamy połowę masła, wrzucamy polędwiczki i smażmy z dwóch stron do lekkiego zarumienienia. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do mięsa, przesmażamy 3 minuty, zalewamy rosołem i podduszamy do odparowania. Następnie dodajemy pozostałe masło i podduszamy przez 10 minut

Tagi:

cebula