evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Szaszłyki rybne otulone cukinią

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszne rybne szaszłyczki ze świeżego łososia norweskiego i paseczków cukinii.

Szaszłyki rybne otulone cukinią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szaszłyki rybne otulone cukinią

 

  • Porcja dla dwóch osób:

 

  • 350g łosoś norweski-świeży
  • 16 pasków cukini (u mnie była o średnicy 3,5 cm)
  • plaster cytryny o grubości 1,5cm
  • 1 łyżka olej/oliwa (jak kto woli)
  • sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania

Sposób przygotowania:

Szaszłyki rybne otulone cukinią
Z łososia usuwamy skórę za pomocą ostrego noża.Następnie kroimy go w słupki (1cmx3,5cm)tak zeby wyszło 16 kawałków i wkładamy do miski.Dodajemy sól,pieprz,olej i sok z cytryny,delikatnie mieszamy. Z umytej cukini za pomocą obieraczki do warzyw kroimy 16 podłużnych pasków..... Następnie każdy kawałek ryby układamy na cukini,rolujemy i wbijamy na patyczek.(Na jeden patyczek 8 sztuk) Gotowe szaszłyki układamy na kratce od piekarnika i pieczemy na funkcji grill w 180*C przez 25 minut,często obracając......
Szaszłyki rybne otulone cukinią
Z łososia usuwamy skórę za pomocą ostrego noża.Następnie kroimy go w słupki (1cmx3,5cm)tak zeby wyszło 16 kawałków i wkładamy do miski.Dodajemy sól,pieprz,olej i sok z cytryny,delikatnie mieszamy.
Szaszłyki rybne otulone cukinią
Z umytej cukini za pomocą obieraczki do warzyw kroimy 16 podłużnych pasków.....
Szaszłyki rybne otulone cukinią
Następnie każdy kawałek ryby układamy na cukini,rolujemy i wbijamy na patyczek. Gotowe szszłyki układamy na kratce od piekarnika i pieczemy na funkcji grill w 180*C przez 25 minut,często obracając......

Tagi:

cukinia