motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotowana surówka jest smacznym dodatkiem do drugiego dania. I w dodatku jest prosta w przygotowaniu.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Oczyszczoną kapustę pekińską kroimy na mniejsze kawałki, solimy, odciskamy i odstawiamy, aby kapusta zmiękła. Następnie obieramy jabłko i marchewkę, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulkę kroimy w piórka. Umytą i osuszoną pietruszkę siekamy. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miseczki, dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku.