Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Surówka z brukseli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówkę można podawać do ziemniaków, mięsa.

Surówka z brukseli

Składniki:

Surówka z brukseli

 

Sposób przygotowania:

Surówka z brukseli
Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny ze szczypiorkiem i przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.
Brukselkę umyć, osaczyć i drobno pokroić i zaraz połączyć z powstałym sosem. Jabłka umyć , osączyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i zaraz skropić sokiem z cytryny aby nie straciły koloru. Wszystkie składniki dokładnie starannie wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić i wyłożyć na salaterkę.