KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Stek z łososia skropiony octem balsamico

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łosoś inaczej, zaskocz wszystkich dużym kawałkiem ryby bez ości.

Stek z łososia skropiony octem balsamico

Składniki:

Stek z łososia skropiony octem balsamico

 

  • Składniki :

 

  • średni kawałek świeżego fileta z łososia koniecznie ze skórą,
  • 30 gramów rzepy,
  • troszkę tartego marynowanego buraka,
  • zielenina do dekoracji,
  • kilka kropli octu balsamicznego,
  • kilka kropel dobrej oliwy,
  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Stek z łososia skropiony octem balsamico
Świeży kawałek fileta z łososia delikatnie kroimy na równą połowę tak aby nie naciąć skórki, wszystko składamy na połowę w ten sposób uzyskujemy efekt fajnego steku, posypujemy solą i pieprzem do smaku, grillujemy na patelni do uzyskania rumianego koloru. Talerz dekorujemy zieleniną, posypując startą białą rzepą, burakiem konserwowym. Na gotową dekorację nakładamy stek z łososia wszystko skrapiamy dobrą oliwą oraz octem balsamicznym. Smacznego.

Tagi:

tarta buraki