eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Spaghetti Eli z sosem cztery sery

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Apetyt na spaghetti trwa. Tym razem z sosem cztery sery i orzechami włoskimi. Czteroletni wnusio wcinał aż uszy podskakiwały.

Spaghetti Eli z sosem cztery sery Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Spaghetti Eli z sosem cztery sery

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti Eli z sosem cztery sery
Przygotować sery:dżiugas,grana padano,cheddar i kremowy,topiony serek gouda. Sery dżiugas,grana padano i cheddar zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Orzechy włoskie grubo posiekać. Na dużą głęboką patelnię wlać śmietanę kremówkę,wodę i zagotować. Do śmietany dodać pokrojony serek topiony,potarte sery twarde i gotować na małym ogniu aż sery się rozpuszczą. Sos doprawić do smaku pieprzem,czosnkiem granulowanym i gałką muszkatołową. Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonym wrzątku i odcedzić. Do sosu serowego dodać gorący makaron,posiekane orzechy i wymieszać. Makaron wyłożyć na talerze i posypać orzechami. Smacznego!
Spaghetti Eli z sosem cztery sery
Przygotować sery:dżiugas,grana padano,cheddar i kremowy,topiony serek gouda.
Spaghetti Eli z sosem cztery sery
Sery dżiugas,grana padano i cheddar zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Spaghetti Eli z sosem cztery sery
Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonym wrzątku i odcedzić.

Tagi:

makaron sery ser