iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Słodki salceson

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Przepis na ciasto jest bardzo stary i pewnie przez wielu znany ja go odkurzyłam :) i wszystkim w domu bardzo smakował.

Słodki salceson

Składniki:

Słodki salceson

 

Sposób przygotowania:

Słodki salceson
Jabłka obrać i pokroić w większą kostkę. Jajka roztrzepać lekko przy pomocy miksera dodać olej i wymieszać, następnie dolać sodę rozpuszczoną w 4 łyżkach zimnej wody.

Mąkę przesiać razem z kakao i wymieszać z cukrem do suchych składników wlać płynne i dokładnie wszystko wymieszać do gładkiego ciasta dodać jabłka i delikatnie wymieszać.

Formę do keksa około 30 cm długości wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, następnie napełnić ją ciastem, piec w temp. 180st około 40-50 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.