Sposób przygotowania:
Schab z sosem cumberland
Schab szpikujemy goździkami i pieczemy przez 1,5 godziny w 200*C.Smarujemy mięso sosem sojowym zmieszanym z tabasco tak na 5 minut przed końcem pieczenia.Trzemy skórkę z pomarańczy,wyciskamy sok z owocu.Podgrzewamy galaretkę i dodajemy do niej sok pomarańczy i skórkę pomarańczy.Dodajemy do galaretki musztardę i wino.Doprawiamy solą i pieprzem i bardzo dobrze mieszamy.Osączamy ananasa i podsmażamy go z obu stron na maśle na złoty kolor.Upieczony schab oddzielamy od kości i kroimy na grube plastry i z powrotem układamy na kości.Okładamy schab ananasem i dekorujemy natka pietruszki.Sos cumberland-porzeczkowy-podajemy osobno.Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami.Smacznego!!!