aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Schab w sosie musztardowym 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Miękki i delikatny, a przy tym nieco ostry dzięki użyciu musztardy

Schab w sosie musztardowym 3

Składniki:

Schab w sosie musztardowym 3

 

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie musztardowym 3
Mięso pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm i lekko rozbić. Każdy kawałek posolić i popieprzyć. W brytfance rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i chwilkę podsmażyć następnie dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę, podlać szklanką wody, dodać kostkę rosołową, ziele angielskie i pieprz. Całość dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30-40 min. Następnie w kubeczku zmieszać mąkę ze śmietaną i musztardą, rozrobić z odrobiną zimnej wody i wlać do mięsa.Zagotować.

Tagi:

szynka schab