mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Schab w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schab z tego przepisu jest wyjątkowo aromatyczny, miękki i bardzo dobry. Doskonale smakuje z ziemniakami i ogórkami konserwowymi.

Schab w sosie musztardowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w sosie musztardowym

 

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie musztardowym
Schab obtoczyć w mące wcześniej wymieszanej z solą i pieprzem, podsmażyć. Zmniejszyć ogień i dodać pokrojoną zeszkloną cebulkę i nadal smażyć.
Zalać wodą (ok. 2 szklanki), dodać musztardę. Dusić pod przykryciem ok 25 minut. Następnie wyjąć mięsko i zabielić sos śmietaną (można podbić mąką).
Schab w sosie musztardowym
Etap 1
Schab w sosie musztardowym
Etap 2
Schab w sosie musztardowym
Etap 3
Schab w sosie musztardowym
Etap 4

Tagi:

beza schab bezy