Sandacz z jajkiem Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować sandacza z wody i jajkiem

Sandacz z jajkiem Asus

Składniki:

Sandacz z jajkiem Asus

 

  • 1 duży sandacz
  • 1 litr wywaru z warzyw
  • 2 cebule
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sandacz z jajkiem Asus
Sprawionego sandacza umyć, osuszyć lekko natrzeć solą. Odstawić na jedną godzinę do lodówki. Do garnka wlać wodę zagotować, dodać obraną i pokrojoną w plasterki cebule i gotować na około 15 minut. Następnie wywar przecedzić. Rybę włożyć do garnka zalać gorącym wywarem i gotować na małym ogniu około 20 minut pod przykryciem. Między czasie masło roztopić na patelni, dodać ugotowane i pokrojone w kostkę jajka oraz posiekaną natkę pietruszki, dusić przez chwilę, doprawić solą i pieprzem. Na koniec rybę włożyć delikatnie na półmisek skropić sokiem z cytryny.

Tagi:

jajko jajka