Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałatka warzywno-ryżowa z tymiankiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sałatka z ryżem i warzywami jest bardzo łatwa do zrobienia.

Sałatka warzywno-ryżowa z tymiankiem

Składniki:

Sałatka warzywno-ryżowa z tymiankiem

 

  • 5 dag ryżu
  • 2 ziemniaki
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 marynowana papryka
  • 1/2 szkl groszku konserwowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku
  • 1/2 szkl majonezu
  • 1 łyżeczka utartego chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka warzywno-ryżowa z tymiankiem
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, odcedzić, ostudzić obrać, pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Ugotowane na twardo jajka, ogórki i marynowaną paprykę pokroić w kostkę. Groszek osączyć z zalewy. Majonez wymieszać z utartym chrzanem. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać posiekany szczypiorek, tymianek i majonez. Przyprawić do smaku solą pieprzem i cukrem, wymieszać. Podawać z wędliną i pieczywem.

Tagi:

ryż jajko jajka