gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Sakiewki z filetem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Świetne danie, smakowało każdemu. Można użyć jako dodatek do ziemniaków jak także jako jedna porcja dania. Polecam.

Sakiewki z filetem i fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sakiewki z filetem i fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Sakiewki z filetem i fetą
Szczypiorek poszatkować i włożyć do miski. Ser feta pokroić w mniejsze kawałki i dodać do poszatkowanego szczypiorku. Cebulkę poszatkować drobno i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Pomidora pokroić w mniejszą kostkę. Wszystko wymieszać dobrze w misce. Przyprawić. Fileta przeciąć robiąc w nim "sakiewkę". Nafaszerować przygotowaną wcześniej mieszanką. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju. Smacznego.
Sakiewki z filetem i fetą
Ser feta wyjąc z opakowania i pokroić na mniejsze kawałki
Sakiewki z filetem i fetą
Cebulkę poszatkować i podsmażyć na tłuszczu.
Sakiewki z filetem i fetą
Wszystko wymieszać i faszerować sakiewki.
Sakiewki z filetem i fetą
Panierować w mące, jajku i bułce tartej i smażyć na oleju.