Makłowicz

Makłowicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Sos Ravigotte

         
ocena: 3/5 głosów: 1

Szpinak starannie opłukać w dużej ilości wody, przebrać, grube łodyżki odrzucić.

Sos Ravigotte

Składniki:

Sos Ravigotte

 

  • szklanka oleju

 

  • surowe żółtko

 

 

  • musztarda

 

 

  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Sos Ravigotte
Szpinak starannie opłukać w dużej ilości wody, przebrać, grube łodyżki odrzucić. Zalać osoloną, wrzącą woda, ugotować bez przykrycia, odcedzić, przetrzeć przez bardzo gęste sito.
Sporządzić sos majonezowy.

Sos wymieszać ze szpinakiem, przyprawić do smaku solą, cukrem, musztardą i sokiem z cytryny.

Tagi:

szpinak