gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Smażone zielone szparagi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Tak przygotowane smażone zielone szparagi z bułką tartą podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - są pyszne.

Smażone zielone szparagi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Smażone zielone szparagi

 

Sposób przygotowania:

Smażone zielone szparagi
Zielone szparagi dokładnie myjemy - płuczemy, osuszamy. Masło topimy na patelni i dodajemy szparagi. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, po czym smażymy co jaki czas obracając, aż będą miękkie. (można smażyć pod przykryciem)

Gdy szparagi będą już dobre to wsypujemy bułkę tartą i jeszcze przez chwilę smażymy.

Szparagi w bułce tartej wykładamy na półmisek.
Smażone zielone szparagi
Szparagi wkładamy na patelnię na roztopione masło