piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Smażona panga

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna panga na rodzinny obiadek .

Smażona panga

Składniki:

Smażona panga

 

Sposób przygotowania:

Smażona panga
Filety pokroić na średniej wielkości kawałki . Następnie skropić sokiem z cytryny oraz doprawić solą i pieprzem . Całość odstawić na 15 - 20 minut . W głębokim talerzu roztrzepać jajko
widelcem , dolać mleko i wymieszać . Maczać w tym kawałki ryby , a następnie obtaczać je w mące . Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej rybę . Cebulę obrać i posiekać a następnie dorzucić do pangi. Posypać odrobiną bazylii . Rybę smażyć z obu stron na złoty kolor . Podawać z usmażoną cebulą .

Tagi:

jajko jajka panga