dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Naleśniki z musem budyniowo- bananowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne słodkie naleśniki z bananami i budyniem.

Naleśniki z musem budyniowo- bananowym

Składniki:

Naleśniki z musem budyniowo- bananowym

 

  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • Masa budyniowa:
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 banany
  • 1 serek homogenizowany waniliowy
  • 2 łyżki rodzynek

Sposób przygotowania:

Naleśniki z musem budyniowo- bananowym
Przygotować ciasto. Do mleka dodać jajko i szczyptę soli, rozmieszać, porcjami wsypywać mąkę. Ciasto powinni mieć lejącą konsystencję. Wlać olej i zamieszać. Przygotować masę budyniową. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i posypać cukrem pudrem. Banany obrać i pokroić w kostkę. Budyń wymieszać z serkiem homogenizowanym, rodzynkami i bananami. Rozgrzać patelnię, wlać 1 łyżeczkę oleju, rozprowadzić na patelni i wylać. Na gorącą patelnię wlewać porcje naleśników (nie będą przywierać, bo olej jest w cieście), smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Nakładać porcje masy budyniowej z bananami, składać w trójkąty. Z wierzchu można posypać cukrem pudrem, ozdobić bitą śmietaną lub syropem owocowym.

Tagi:

jajko jajka