Najprostszy biszkopt.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo prosty biszkopt. Po nasączeniu jest pulchny i bardzo smaczny.

Najprostszy  biszkopt.

Składniki:

Najprostszy biszkopt.

 

  • 3-4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki (w tym 2 łyżki ziemniaczanej)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olejek pomarańczowy (który uwielbiam) lub cukier
  • waniliowy

Sposób przygotowania:

Najprostszy biszkopt.
Bardzo prosty biszkopt. Po nasączeniu jest pulchny i bardzo smaczny.

Oddzielić białka i ubić je na ścisłą pianę.

Wsypać cukier i nadal ubijając dodawać żółtka.

Po około 3 min na najniższych obrotach wymieszać z pianą mąkę i dodatki.

Wyłożyć na blachę i piec 30 min w temp. 160 stopni.