Nachosy z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Niewielkie kawałki zapieczonej tortilli

Nachosy z indykiem

Składniki:

Nachosy z indykiem

 

  • Pierś z indyka (ewentualnie z kurczaka) – 400 gramów
  • Chipsy nachos – 200 gramów (duże opakowanie)
  • Pomidorki cherry – 100 gramów
  • Papryka chilli – 2 sztuki
  • Ser żółty – 50 gramów
  • Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr – 1 opakowanie
  • Świeża natka kolendry – 1 pęczek
  • Oliwki czarne – 50 gramów
  • Oliwki zielone – 50 gramów
  • Majonez Hellmann’s – 60 mililitrów
  • Jogurt naturalny – 60 mililitrów

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Nachosy z indykiem
Nachosy z indykiem

Jako pierwsze wystąpią nachosy, czyli niewielkie kawałki zapieczonej tortilli. Przekąska od wielu lat obecna jest na półkach polskich sklepów. Często jedzona jako sucha przegryzka lub maczane

w pikantnej salsie. Nuda? Zaskoczmy naszych gości! Garść pomidorków, zielonych i czarnych oliwek, chude białe mięso… To musi się udać!





Danie łatwe w przygotowaniu

Czas przygotowania: 20 minut

Danie dla 4 osób

Kuchnia meksykańska



Nachosy z indykiem

Jako pierwsze wystąpią nachosy, czyli niewielkie kawałki zapieczonej tortilli. Przekąska od wielu lat obecna jest na półkach polskich sklepów. Często jedzona jako sucha przegryzka lub maczane

w pikantnej salsie. Nuda? Zaskoczmy naszych gości! Garść pomidorków, zielonych i czarnych oliwek, chude białe mięso… To musi się udać!



Czas przygotowania: 20 minut



Danie dla 4 osób



1.    Indyka pokrój w cienkie paseczki. Przełóż do miski i wymieszaj z Fixem Kebab z sosem czosnkowym Knorr. Podsmaż mięso na patelni.



2.    Dołączony do Fixu sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem.



3.    Żółty ser zetrzyj na tarce. Pomidorki i oliwki pokrój na połówki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki.



4.    Chipsy rozłóż na dużym żaroodpornym talerzu, posyp po wierzchu podsmażonym mięsem, żółtym serem, pomidorami oraz papryką chili i czarnymi oliwkami.



5.    Zapiekaj danie w piekarniku do momentu, kiedy ser zacznie się przypiekać.



6.    Nachosy podawaj polane sosem czosnkowym i posypane posiekaną kolendrą.