goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Muffinki migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Są wyjątkowo pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu

Muffinki migdałowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki migdałowe

 

  • mąka 25 dag
  • jogurt naturalny 150 dag
  • śmietana 12% 150 dag
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczka
  • jaja 2 sztuki
  • olej 80 ml
  • cukier puder 10 dag
  • cukier 3 łyżki
  • cukier waniliowy 2 opakowania (po 8 g)
  • aromat waniliowy kilka kropel
  • cynamon 1/2 łyżeczka
  • sól
  • szczypta
  • migdały-płatki 10 dag

 

 

 

Sposób przygotowania:

Muffinki migdałowe
W jednej misce łączymy składniki mokre - mieszamy. W drugiej misce składniki suche wraz z płatkami migdałowymi - również mieszamy. Następnie łączymy obie zawartości misek i dokładnie mieszamy trzepaczką lub miksujemy. Foremki do muffinek napełniamy do 3/4 wysokości. Wierzch naszych babeczek posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.
Muffinki migdałowe
W jednej miseczce łączymy ze sobą składniki suche
Muffinki migdałowe
W drugiej zaś miseczce łączymy składniki mokre
Muffinki migdałowe
Następnie łączymy zawartości obu miseczek
Muffinki migdałowe
Wierzch babeczek posypujemy płatkami migdałowymi