IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Miodowe ziemniaczki i udka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny pomysł na obiad. Mięsko oraz ziemniaczki chrupiące z posmakiem miodu.

Miodowe ziemniaczki i udka

Składniki:

Miodowe ziemniaczki i udka

 

Sposób przygotowania:

Miodowe ziemniaczki i udka
Udka myjemy i oczyszczamy a następnie gotujemy. Ziemniaki obieramy i gotujemy ok 15 min. Po tym czasie udka przyprawiamy do smaku i wkładamy do nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Na wierzch dajemy pokrojone w ćwiartki ziemniaki i przyprawiamy ponownie do smaku. Całość polewamy miodem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 35 min. w temp. 180'C. Gotowe podajemy na ciepło. Smacznego !!