Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso wołowe duszone w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

W taki sam sposób można przygotować cielęcinę

Mięso wołowe duszone w piwie

Składniki:

Mięso wołowe duszone w piwie

 

  • 0,5 kg pieczeni wołowej,
  • 1 listek laurowy,
  • tymianek,
  • pieprz,
  • sól,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 1 łyżki mąki,
  • 2 szklanki piwa,
  • 4 cebule,
  • 4 łyżki smalcu,
  • 8 ziaren ziela angielskiego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso wołowe duszone w piwie
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na cienkie płaty i z obu stron zrumienić na smalcu. Usmażone mięso przełożyć do rondla, oprószyć mąką, wlać piwo, dodać musztardę. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, połączyć z mięsem i dusić pod przykryciem kilkanaście minut. Następnie dodać angielskie ziele, liść laurowy, odrobinę tymianku, oprószyć solą i pieprzem i dusić do miękkości.

Tagi:

piwo mięso danie