Melba brzoskwiniowa

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Odcedzić brzoskwinie i odstawić. W rondlu zagotować sok z brzoskwiń i cynamon,

Melba brzoskwiniowa

Składniki:

Melba brzoskwiniowa

 

  • 4 połówki brzoskwiń z puszki
  • sok brzoskwiniowy
  • 1 laska cynamonu
  • 1 szkl osączonych rozmrożonych malin
  • 1/4 szkl likieru pomarańczowego
  • 1 szkl lodów waniliowych

Sposób przygotowania:

Melba brzoskwiniowa
Odcedzić brzoskwinie i odstawić. W rondlu zagotować sok z brzoskwiń i cynamon, ogrzewać przez 10 min. Polać tą masą połówki brzoskwiń i schłodzić. Zagotować maliny, dodać likier pomarańczowy i wstawić do lodówki. Nałożyć połówki brzoskwiń do deserowych pucharków, przybrać porcją lodów i polać polewą z malin.