halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Masa truskawkowa do ciast

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Masa truskawkowa z świeżych truskawek w sezonie jest bardzo smaczna. Lubię bardzo tą masę przekładam ciasta biszkoptowe , babeczki rurki.

Masa truskawkowa do ciast

Składniki:

Masa truskawkowa do ciast

 

  • masło 82% tłuszczu 30 dag
  • cukier puder 1 szklanka
  • truskawki świeże 40 dag
  • żółtka jaj 3 sztuki

Sposób przygotowania:

Masa truskawkowa do ciast
Truskawki umyć , odszypułkować . Pozostawić na sitku , żeby woda odciekła . Następnie zmiksować truskawki. Żółtka jaj zmiksować z cukrem pudrem . Następnie dodawać pokrojone masło, cały czas miksując. Gdy będzie dokładnie zmiksowane masło z cukrem i żółtkami na puch powoli dodawać po łyżce zmiksowanych truskawek , miksując cały czas.Miksujemy w masę w jedną stronę , żeby się nam nie zaważyła.Masą można przekładać ciasta biszkoptowe ,babeczki.