małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Makaron ze szpinakiem i parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W tym wydaniu każdy polubi szpinak.

Makaron ze szpinakiem i parmezanem

Składniki:

Makaron ze szpinakiem i parmezanem

 

  • 300 g makaronu świderki (lub inny ulubiony)
  • 300 g szpinaku mrożonego
  • 2 żąbki czosnku
  • 150 ml śmietany
  • sol
  • łyżka startego parmezanu

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem i parmezanem
Makaron gotujemy aldente w lekko osolonej wodzie. Szpinak wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Dodajemy przeciśniety przez praske czosnek. Przyprawiamy do smaku solą i smazymy do całkowitego rozmrożenia szpinaku. Gdy szpinak bedzie ciepły dodajemy śmietane i mieszamy. Grzejemy na małym ogniu 10 minut ciagle mieszajac. Do gotowego szpinaku przekładamy makaron i całość mieszamy. Przekładamy na talerze i posypujemy startym parmezanem.