Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Likier smocza krew

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis z książki M. Caprari wypróbowany i polecam!

Likier  smocza krew

Składniki:

Likier smocza krew

 

  • 1,5 kg dojrzałych malin lub jeżyn
  • 1 kg cukru
  • 1 l spirytusu

 

Sposób przygotowania:

Likier smocza krew
Dojrzałe owoce przebrać i oczyścić z szypułek. Zmiksowac lub przetrzeć przez sito. Dodać cukier i dokładnie wymieszac. Przełożyc do suchego sloja, przykryć jałową gaza na 2 dni. Pozostawic w słonecznym miejscu. Następnie wlac spirytus i dobrze wymieszac. Po 3 dniach przefiltrować. Odstawic na tydzień do sklarowania. Przesaczyć i zlac do butelek. Odstawić na 6 miesięcy.