goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam takie jajka nie tylko od święta, są przepyszne!

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka 2

 

  • jaja 4 sztuki
  • tuńczyk rozdrobniony w oleju 3 łyżki
  • ogórek konserwowy 1 sztuka
  • cebula 1/4 sztuka
  • majonez 1 łyżka
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka 2
Ugotowane na twardo jajka studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i usuwamy żółtka. Ogórka konserwowego kroimy w kostkę, żółtka rozgniatamy widelcem. Żółtka przekładamy do miseczki wraz z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Przygotowanym farszem nadziewamy połówki jajek, układamy na półmisku i podajemy. Jajka można udekorować np. koperkiem, natką pietruszki.
Jajka nadziewane pastą z tuńczyka 2
Ogórka konserwowego kroimy w drobną kostkę
Jajka nadziewane pastą z tuńczyka 2
Łączymy ze sobą wszystkie składniki i mieszamy