luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Indyk w serowej skórce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Soczyste mięsko w aromatycznym cieście

Indyk w serowej skórce

Składniki:

Indyk w serowej skórce

 

  • 1 udziec indyczy

 

Sposób przygotowania:

Indyk w serowej skórce
Udziec oczyścić i oddzielić od kości. Cienkim nożem do filetowania pociąć mięso na cienkie filety.
Z jajka mleka i mąki sporządzić ciasto, dodać roztarty ser i przyprawy i trochę szczypiorku, ciasto powinno być dość gęste o konstystencji śmietany.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, filety maczać w cieście z obu stron i smażyć na wolnym ogniu po ok 5-6 min z każdej strony.
Podawać z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i z sałatą.