marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Herbata anyżkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wlać do rondla sześć szklanek wody i zagotować.Nasiona anyżu zalać zimną wodą w miseczce.Nasiona anyżu wsypać do wrzątku,zaparzyć,odcedzić

Herbata anyżkowa.

Składniki:

Herbata anyżkowa.

 

  • 6 szklanek wody na 6 porcji,
  • 2 łyżki nasion anyżu,
  • łyżka miodu.

Sposób przygotowania:

Herbata anyżkowa.
Wlać do rondla sześć szklanek wody i zagotować na dużym ogniu.
Nasiona anyżu wsypać do małej miseczki i zalać zimną wodą.Czekać,aż nasiona wypłyną na powierzchnię,a zanieczyszczenia na dno.Zebrać nasiona łyżeczką odstawić.Zdjąć
naczynie z wrzątkiem z palnika,wrzucić nasiona nasiona,nakryć rondel,zaparzać 2 min.Odcedzić nasiona.Podawać na gorąco lub schłodzić.Można osłodzić miodem.