aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

kurczak w 5 smakach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszny kurczak w 5 smakach...

kurczak w 5 smakach.

Składniki:

kurczak w 5 smakach.

 

  • 2 piersi kurczaka,
  • 1/2 puszki groszku,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • 1 garść grzybków mun,
  • 1/2 słoiczka pędów bambusa
  • 2 cebule,
  • 3 marchewki,
  • 3 łyżki sosu sojowego,
  • 1 czubata łyżka mąki pszennej,
  • 3 łyżeczki przyprawy kurczak w 5 smakach,

 

Sposób przygotowania:

kurczak w 5 smakach.
Kurczaka myjemy i tniemy w długie paski. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka w 5 smakach i podsmażamy na oleju. Gdy kurczak będzie podsmażony, dodajemy warzywa: odcedzoną kukurydzę i groszek, grzybki mun, pędy bambusa, pokrojone cebule w półksiężyce oraz marchewkę pokrojoną w kostkę. Przykrywamy pokrywkę i dusimy ok, 15 minut. Dolewamy sos sojowy i zagęszczamy sos mąką. Dusimy jeszcze ok. 15 minut.