Sposób przygotowania:
Kasza gryczana zasmażana ze szpinakiem
Przygotowanie:
1. Wstawiamy kaszę do gotowania, w międzyczasie kroimy cebulę, czosnek oraz chili.
2. Na rozgrzaną patelnie wlewamy 2-3 łyżki oliwy, wrzucamy posiekane wcześniej warzywa, przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy szpinak i podsmażamy mieszając, aby smaki dobrze się połączyły.
4. Ugotowaną kaszę gryczaną dodajemy na patelnie. Dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Smakujemy i ewentualnie doprawiamy jeszcze według własnego uznania.
5. Do podania formujemy kaszę za pomocą filiżanki. Napełniamy ją do połowy uzyskanym gulaszem, dosypujemy trochę startego sera i dopełniamy kaszą z warzywami. Ostrożnie wykładamy na talerz. Dzięki takiej metodzie, ser dobrze się stopi i będzie dobrym dodatkiem.
1. Wstawiamy kaszę do gotowania, w międzyczasie kroimy cebulę, czosnek oraz chili.
2. Na rozgrzaną patelnie wlewamy 2-3 łyżki oliwy, wrzucamy posiekane wcześniej warzywa, przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy szpinak i podsmażamy mieszając, aby smaki dobrze się połączyły.
4. Ugotowaną kaszę gryczaną dodajemy na patelnie. Dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Smakujemy i ewentualnie doprawiamy jeszcze według własnego uznania.
5. Do podania formujemy kaszę za pomocą filiżanki. Napełniamy ją do połowy uzyskanym gulaszem, dosypujemy trochę startego sera i dopełniamy kaszą z warzywami. Ostrożnie wykładamy na talerz. Dzięki takiej metodzie, ser dobrze się stopi i będzie dobrym dodatkiem.