marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Kartoflanka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubimy i kartoflankę i pieczarki

Kartoflanka z pieczarkami

Składniki:

Kartoflanka z pieczarkami

 

  • 1/2 kg ziemniaków
  • 30 dag pieczarek
  • 1 marchewka
  • 25 dag boczku wędzonego
  • ½ szklanki śmietanki do zupy
  • vegeta
  • maggi
  • pieprz mielony
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • 1,5 litra wody

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z pieczarkami
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę a marchewkę w plasterki .Włożyć do garnka , zalać wodą , dodać 1 łyżkę vegety i boczek. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano na oleju. Przełożyć do garnka . Gotować 1 godzinę . Wyjąć boczek , pokroić go i wrzucić do garnka ponownie. Wlać śmietankę . Doprawić do smaku maggi .Posypać natka pietruszki .

Tagi:

zupa