motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Karczek z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane mięsko jest bardzo smaczne i mięciutkie. Dzięki jarzynom dostarcza nam drogocenne witaminy.

Karczek z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Karczek z warzywami
Karczek myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Do garnka dajemy mięso, skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami i dodajemy pokrojoną cebulkę. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin.

Po tym czasie mięsko przekładamy do naczynia żaroodpornego, Dodajemy pokrojone jarzyny oraz pieczarki.

Dajemy do piekarnika. Pieczemy w temp. 200 stopni ok. 60 minut. 
Karczek z warzywmi
Umyte i osuszone mięso kroimy na kawałki i przyprawiamy
Karczek z warzywmi
Do przygotowanego mięsa dodajemy pokrojoną cebulkę
Karczek z warzywmi
Zamarynowane mięsko przekładamy do naczynia
Karczek z warzywmi
Do mięska dodajemy pokrojone jarzyny razem z pieczarkami

Tagi:

mięso danie