kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kapusta kwaszona po staropolsku 1

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapustę pokrajać, zalać małą ilością wrzącej wody z dodatkiem tłuszczu, zagotować pod przykryciem.

Kapusta kwaszona po staropolsku 1

Składniki:

Kapusta kwaszona po staropolsku 1

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kwaszona po staropolsku 1
Kapustę pokrajać, zalać małą ilością wrzącej wody z dodatkiem tłuszczu, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować ok. 50 min. Pod przykryciem. Śliwki umyć, wypestkować, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, dodać mąkę, razem zasmażyć. Włożyć do kapusty pod koniec gotowania razem ze śliwkami i przyprawami.

Tagi:

śliwki