Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kapusta zasmażana wg Ilonar2301

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowana kapusta najlepiej smakuje odsmażana na drugi dzień. Można ją również zamrozić " na później" :)

Kapusta zasmażana wg Ilonar2301

Składniki:

Kapusta zasmażana wg Ilonar2301

 

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana wg Ilonar2301
Mięso lub mięso z kością myjemy, przekładamy do garnka i wstawiamy na ogień. Kapustę szatkujemy dość drobno i dodajemy do mięsa, razem obgotowujemy. Gdy kapusta będzie miękka wyjmujemy mięso lub kość z mięsem i kroimy mięso w kosteczkę, dodajemy do kapusty i dalej gotujemy z przyprawami. Cienką kiełbaskę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju i dodajemy do kapusty. Dodajemy mąkę, mieszamy i gotujemy kilka minut doprawiając do smaku solą i pieprzem, ewentualnie Vegetą. Kapusta najlepiej smakuje na drugi dzień podgrzana mocno na patelni.