czarnulkaxs

czarnulkaxs

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Kora Dębowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto jest naprawdę pyszne. Bardzo pomysłowe. Kolezanka dała mi przepis dawno juz a ja cały czas robię to ciasto

Kora Dębowa

Składniki:

Kora Dębowa

 

 

  • CIASTO
  • 10 dag orzechów włoskich mielonych
  • 10 dag orzechów włoskich krojonych
  • 10 dag rodzynek
  • 10 dag wiórek kokosowych
  • 1 łyżka mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru
  • 8 białek
  • 3 żółtka

 

  • KREM
  • pozostałe 5 żółtek
  • 2 budynie śmietankowe
  • 3/4 szklanki wody
  • 1 łyżeczka mąki tortowej
  • syrop z brzoskwiń w puszce (nie lekki tylko normalny)
  • 1/2 kostki masła

 

  • PRZEKŁADANIE CIASTA
  • delicje - 2 opakowania
  • 1 galaretka
  • brzoskwinie w puszce

Sposób przygotowania:

Kora Dębowa
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodać 3 żółtka, mąkę i resztę składników. Z tego upiec 2 placki. Piec 25 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Żółtka, budynie, wodę i mąkę ukręcić mikserem. Wylać to na gotujacy sok z brzoskwiń - chwilę podgotować. Po wystudzeniu połączyć z masłem. Na placek upieczony zimny wyłożyć 1/3 kremu. Poukładać delicje namoczone lekko w kawie Na delicje znowu 1/3 kremu, na to drugi placek, a na niego resztę kremu. Na wierz ciasta poukładać brzoskwinie i zalać galaretką. Moja rada: 20 dag orzechów wsypuję w torebkę i dwa razy wałkuję. Wychodzą wtedy orzechy drobne i grube.

Tagi:

ciasto