mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Koperkowe kotlety schabowe z bazylią itp

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

koperkowo i ziołowe kotlety schabowe

Koperkowe kotlety schabowe z bazylią itp Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koperkowe kotlety schabowe z bazylią itp

 

  • Schab-1 kg
  • koper- 2 pęczki
  • majeranek-2 łyżki
  • bazylia- 2 łyżk
  • oregano-1 łyżka
  • sól-do smaku
  • pieprz-do smaku
  • chrzan -1 łyzeczka
  • jajka-3-4 sztuki w zależności od wielkości
  • bułka tarta -do panierki
  • mięta-1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Koperkowe kotlety schabowe z bazylią itp
Mięso schabowe płuczemy i kroimy na porcje kotletowe. Koper płuczemy i siekamy drobniej. następnie łączymy ze sobą majeranek, bazylię oregano i mieszamy. Posypujemy kotlety obficie tą mieszanką, następnie koperkiem uklepując dłonią, Robimy to z 2 stron. Kotlety wcześniej muszą zostać rozbite.Sporządzamy panierkę Jajka wbijamy na talerz, widelcem mieszamy.Dodajemy chrzan, miętę, sól i pieprz. Mieszamy. Obtaczamy w niej kotlety z 2 stron, a następnie w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem z 2 stron na rumiany kolor.
Koperkowe kotlety schabowe z bazylią itp
rozbite kotlety posypane ziołami czyli bazylia oregano
Koperkowe kotlety schabowe z bazylią itp
z jednej i drugiej strony dodane, uklepany koperek
Koperkowe kotlety schabowe z bazylią itp
obtoczone w bułce tartej kotlety schabowe
Koperkowe kotlety schabowe z bazylią itp
smażone kotlety schabowe na rozgrzanej patelni z olejem