nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Konserwowa sałatka z jajkiem i pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Taka sałatka świetnie nada się na sycącą kolację, będzie także znakomita na wszelakie domowe przyjęcia, uroczystości.

Konserwowa sałatka z jajkiem i pekińską Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Konserwowa sałatka z jajkiem i pekińską

 

Sposób przygotowania:

Konserwowa sałatka z jajkiem i pekińską
Jajka nastawić na gotowanie i ugotować je na twardo, po ugotowaniu zostawić je do wystygnięcia, a następnie obrać i pokroić. Kapustę pekińską posiekać i przełożyć do miski, a następnie dodać do niej pokrojoną w kostkę konserwową szynkę i pokrojone ogórki konserwowe. Szparagi odsączone z zalewy także pokroić i dodać do miski. Do wszystkich składników umieszczonych razem w misce dodać pokrojone jajko i drobno posiekane ząbki czosnku. Do miski z pokrojonymi składnikami dodać majonez i sporą dawkę słodkiej mielonej papryki i ziół prowansalskich. Wszystko wymieszać doprawiając sałatkę podczas mieszania solą i pieprzem do smaku.
Konserwowa sałatka z jajkiem i pekińską
Posiekana pekińska z dodatkiem pokrojonej konserwowej szynki i pokrojonych ogórków konserwowych
Konserwowa sałatka z jajkiem i pekińską
Pokrojone jajka i pokrojone koserwowe szparagi oraz posiekany czosnek dodany do pozostałych składników umieszczonych w misce
Konserwowa sałatka z jajkiem i pekińską
Majonez oraz słodka mielona papryka i zioła prowansalskie dodane do sałatki tuż przed wymieszaniem