Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kolorowe szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kto nie lubi szaszłyków, ja je wprost uwielbiam

Kolorowe szaszłyki

Składniki:

Kolorowe szaszłyki

 

  • 1,5 kg mięsa wieprzowego b/k od szynki
  • cebula -3 szt
  • ogórki kiszone - 1 litrowy słoik
  • oliwa
  • przyprawa do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Kolorowe szaszłyki
Cebulę obrać, pokroić w grubsze plastry.
Ogórki wyjąć z zalewy, osączyć, pokroić w plastry.
Mięso pokroić w grubszą kostkę.
Do miski wsypać przyprawę do szaszłyków, wlać oliwę wymieszać,
Na długie patyczki do szaszłyków, kolejno nakładać kostkę mięsa, cebula, ogórek i tak do wykorzystania przygotowanych składników.
Gotowe szaszłyki położyć na talerzu, polać przygotowaną marynatą, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Następnie układać szaszłyki na gorącym ruszcie, co jakiś czas obracając je na drugą stronę.
Grillować do zmiękczenia mięsa.