aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Kokosowa krajanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 38
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Słodkie pyszności na przekąskę dla każdego polecam gorąco!! Super smak w połączeniu z wiórkami kokosowymi!

Kokosowa krajanka

Składniki:

Kokosowa krajanka

 

  • Ciasto:
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 10 dag margaryny
  • 2 jaja
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 dag mąki
  • 1 szkl cukru pudru
  • 1 szkl mleka
  • Polewa:
  • 2 czekolady mleczne
  • 20 łyżek mleka

 

 

Sposób przygotowania:

Kokosowa krajanka
Wykonanie: Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i jajkami. Następnie wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia oraz mleko i letni miód sztuczny. Mieszamy, wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut w 170 stopniach. Polewa: Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w mleku. Ciasto studzimy i kroimy w niedużej wielkości prostokąty. Każdy oblewamy z każdej strony czekoladą i obtaczamy w wiórkach koksowych.