nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Kotleciki z białej kiełbasy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zrobiłam je po świętach, gdy została mi biała kiełbasa.

Kotleciki z białej kiełbasy

Składniki:

Kotleciki z białej kiełbasy

 

  • 40 dag białej surowej kiełbasy
  • mała cebula
  • jajko
  • 2-3 łyżki kaszy manny
  • mieszanka ziół i przypraw do mięs
  • kilka kropli maggi
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki z białej kiełbasy
1. Z kiełbas ściągamy osłonki, mięso umieszczamy w misce. 2. Cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy, dodajemy do miski. Wbijamy do niej również jajko oraz przypawiamy pieprzem, przyprawą do mięs i maggi, dodajemy kaszę manną. Wyrabiamy wszystko na jednolitą masę. Formujemy z niej 8 kotlecików i każdy z nich obtaczamy w bułce tartej. 4. Na patelni dobrze rozgrzewamy tłuszcz. Następnie smażymy na nim kotleciki - przez kilka minut z obu stron na złoty kolor.