pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Kotlety jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kotlety bezmięsne, zrobione z jajek.

Kotlety jajeczne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczne
Bułkę kajzerkę zamaczamy w wodzie na około 10 min. Gotujemy 7 jajek na twardo, obieramy i trzemy na grubym oczku. Dodajemy jedno surowe jajko, 1/2 łyżeczki kucharka i odciśniętą kajzerkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju z o u stron aż bułka się zarumieni. Smacznego.
Kotlety jajeczne
siedem jajek gotujemy na twardo przez 7 min od zagotowania wody
Kotlety jajeczne
bułkę kajzerkę moczymy w wodzie przez około 10 min
Kotlety jajeczne
jajka trzemy na grubym oczku dodajemy surowe jajko kajzerkę i kucharka
Kotlety jajeczne
formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju

Tagi:

jajko tarta jajka