paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Filet z grejpfrutem i kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Lekkie danie z kolorowym ryżem kiełkami i różowym grejpfrutem a także filetem kurczaka smażonym z curry.

Filet z grejpfrutem i kiełkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z grejpfrutem i kiełkami

 

  • filet z kurczaka 1 szt
  • curry do smaku
  • grejpfrut czerwony 1 szt
  • ryż kolorowy 100 g
  • sól do smaku
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • kiełki brokuła 1 garść

Sposób przygotowania:

Filet z grejpfrutem i kiełkami
Filet opłukać i osuszyć, pokroić w mniejsze kawałki. Mięso usmażyć na oliwie dodając do smaku curry i sól, po usmażeniu pokroić w kostkę.

Grejpfrut obrać ze skóry i błonek a następnie wymieszać z mięsem oraz kiełkami, przełożyć na talerze.

Danie podawać na ciepło z kolorowym ryżem ugotowanym według informacji na opakowaniu.
Filet z grejpfrutem i kiełkami
Mięso usmażyć na oliwie dodając do smaku curry i sól, po usmażeniu pokroić w kostkę.
Filet z grejpfrutem i kiełkami
Grejpfrut obrać ze skóry i błonek a następnie wymieszać z mięsem oraz kiełkami