iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Domowe masło do pieczywa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Przygotowanie takiego masła wcale nie jest trudne, a jego smak jest wyjątkowy, skutkiem ubocznym jest maślanka na której możemy upiec pyszny chleb.

Domowe masło do pieczywa

Składniki:

Domowe masło do pieczywa

 

Sposób przygotowania:

Domowe masło do pieczywa

ETAP 1:

Domowe masło do pieczywa
Najlepiej robić to mikserem na dużych obrotach.

Zimna śmietanę przelać do wysokiego naczynia dodać sól i ubijać tak długo, aż oddzieli się masło.

ETAP 2:

Domowe masło do pieczywa
Muszą być widoczne grudki masła które odcedzimy.

Kiedy będą widoczne grudki masła to przelać na sitku w celu odcedzenia maślanki na której upieczemy pyszny chleb.

ETAP 3:

Domowe masło do pieczywa

Do masła można dodać dowolne przyprawy uzyskując masło smakowe. Masło przełożyć do pojemniczka i już można podawać


Tagi:

masło