dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Gulasz w kociołku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gulasz w kociołku, to znakomity pomysł na danie z ogniska.

Gulasz w kociołku

Składniki:

Gulasz w kociołku

 

Sposób przygotowania:

Gulasz w kociołku
Na przygotowanie potrawy trzeba przeznaczyć około 1 i 1/2 godziny. Słoninę pokroić w drobną kostkę, mięso w grubszą. Cebulę i pieczarki posiekać w talarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Do kociołka zawieszonego nad ogniskiem wrzucić słoninę (lub wlać olej). Gdy się wytopi, wrzucić cebulę, zeszklić. Dołożyć mięso, smażyć na dużym ogniu, aby szybko się ścięło (pozostanie wtedy soczyste w środku). Dodać paprykę, uważając, żeby proszek się nie przypalił, bo będzie gorzki. Wlać wino, posolić i posypać pieprzem. Dusić, po pewnym czasie dodać paprykę i pokrojone w kostkę ziemniaki, a pod sam koniec gotowania pomidory. Doprawić do smaku.