madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Gulasz drobiowy z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Moja córka bardzo lubi gulasz drobiowy.

Gulasz drobiowy z papryką

Składniki:

Gulasz drobiowy z papryką

 

  • 60 dag piersi z kurczaka
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula
  • 2 szklanki bulionu
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z papryką
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie kroimy na małe kawałki. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w paski. Cebulę drobno siekamy. Następnie mięso wkładamy do rondla, oprószamy solą i pieprzem,  dodajemy odrobinę oleju i podsmażamy na złoty kolor. Następnie dodajemy cebulę oraz papryki, chwilę smażymy (5-7 minut). Następnie wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem około 45 minut. 10 minut przed końcem duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy ewentualnie do smaku solą oraz pieprzem. Gulasz drobiowy podajemy z ryżem.