Grzyby w sosie wlasnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam Grzyby w sosie wlasnym ;-))

Grzyby  w sosie wlasnym

Składniki:

Grzyby w sosie wlasnym

 

 

Sposób przygotowania:

Grzyby w sosie wlasnym
Grzyby opłukać, trzonki przyciąć i ewentualnie oskrobać, duże grzyby pokroić na kawałki i osuszyć. Cebulę obrać, opłukać i posiekać, przesmażyć na maśle, dodać grzyby, dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut. Grzyby oprószyć mąką i dusić 10 minut mieszając. Sos doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z grzankami lub z kaszą. Do sosu można dodać 3 łyżki śmietany i 1 łyżkę posiekanego koperku.

Tagi:

grzyby