Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Gęsie żołądki w cebulowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny i szybki sposób na obiad

Gęsie żołądki w cebulowym sosie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gęsie żołądki w cebulowym sosie

 

  • 1 żołądek gęsi - gotowany
  • 1 cebula
  • 1-2 łyżki masła roślinnego
  • 150 ml śmietany 30 %
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Gęsie żołądki w cebulowym sosie
Ugotowany gęsi żołądek (możemy na nim zrobić zupę lub dodać do gotującego się rosołu) kroimy w centymetrowe plastry. Obraną cebulę kroimy w półplasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim cebulkę, gdy się zeszkli dodajemy mięso i całość smażymy jeszcze 2-3 minutki. Po tym czasie dodajemy śmietanę, sól oraz pieprz do smaku i jeszcze chwilę przesmażamy do czasu aż śmietana zgęstnieje. Podajemy na gorąco razem z chlebem.
Gęsie żołądki w cebulowym sosie
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Gęsie żołądki w cebulowym sosie
. Na patelni rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim cebulkę
Gęsie żołądki w cebulowym sosie
dodajemy śmietanę, sól oraz pieprz do smaku .