Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Brokuł w sosie jogurtowym z natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gotowane brokuły polane ciepłym jogurtem z natką pietruszki. Danie wegańskie.

Brokuł w sosie jogurtowym z natką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Brokuł w sosie jogurtowym z natką

 

  • 5 różyczek brokuła
  • 2 łyżki jogurtu sojowego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Brokuł w sosie jogurtowym z natką
Różyczki brokuła oczyścić i wlożyć do garnka z wrzącą osolona wodą. Gotować je do miękkości. Na patelnię dać jogurt sojowy oraz posiekaną natke pietruszki, podgrzać na małym ogniu i doprawić do smaku slą oraz pieprzem. Gdy brokuły są miękkie, ulożyć je na talerzu i polać ciepłym sosem.
Brokuł w sosie jogurtowym z natką
Na patelnię dać jogurt sojowy oraz natke pietruszki.
Brokuł w sosie jogurtowym z natką
Różyczki brokuła ugotować w osolonej wodzie do miękkości.

Tagi:

brokuły